1

Temat: Gdzie najlepiej ubezpieczyć szyby w aucie?

Czy lepiej jest korzystać ze znanych ubezpieczycieli czy też spróbować czegoś nowego? Ile wy wydajcie na ubezpieczanie szyb i czy w ogóle jest sens opłacania takich rzeczy? Przecież za często się to nie przyda.

2

Odp: Gdzie najlepiej ubezpieczyć szyby w aucie?

W PZU kosztuje coś ok 66zł
Moim zdaniem warto

3

Za ubezpieczenie szyb zapłaciłem 25 zł . Agentka powiedziała, że w razie co mogę wymieniać szyby obojętnie którą i obojętnie ile razy, ale nie więcej jak za 1000 zł łącznie w przeciągu roku. A czy się opłaca - to jak z każdym ubezpieczeniem jak nigdy nic się nie przydarzy to straciłeś pieniądze ale w razie co to się okazuje, że warto było zapłacić.

4

Zawsze warto zorientować się w cenach i warunkach ubezpieczeń w kilku firmach i jak w nowej będzie korzystniej to czemu by nie spróbować. A co do szyb to lepiej osobno ubezpieczyć to w razie co nie traci się zniżek w AC.

5

To zależy czy chcesz osobno ubezpieczyć tylko szyby czy razem w pakiecie, bo wtedy można dostać jakąś zniżkę. Cena zależy też chyba od auta, bo przecież więcej kosztuje szyba do audi a8 niż do fiata pandy wink

6

Oczywiście, że warto bo nie musisz się martwić, że zgłaszając uszkodzoną szybę stracisz zniżkę w AC. Nie ma też ryzyka, że wartość szkody nie przekroczy minimalnej kwoty ubezpieczenia i nie będziesz musiał zapłacić za naprawę lub wymianę szyby z własnej kieszeni.

7

Niby niezbyt często ale jednak się zdarza. Jak masz ubezpieczenie szyb to nie stracisz zniżek w AC i nie będziesz musiał sam za to płacić.

8

Ja uważam, że zawsze można spróbować coś nowego ale np. mój ojciec jes przywiązany do PZU i nie ma zamiaru zmieniać ubezpieczyciela bo innych uważa za niewiarygodnych wink
a co do szyb to faktycznie rzadko sama szyba pójdzie więc nie wiem czy jest sens wydawać dodatkowe pieniądze.

9

Według mnie odrębne ubezpieczenie szyb to strata pieniędzy bo to się nie często zdarza. Płacąc przez 10 lat po 50 zł za ubezpieczenie uzbiera się na nową szybę, a pęknięta szyba przytrafia się raczej jeszcze rzadziej niż raz na 10 lat.

10

Ja natomiast uważam, że jednak warto bo 50 PLN na rok to na prawdę jest śmieszna kwota (4 PLN miesięcznie) a przynajmniej nie będzie trzeba na raz wydać kilkuset złotych na wymianę szyby jak coś się zdarzy.

11

Jak chcesz ubezpieczyć szyby to najpierw musisz sprawdzić gdzie jest taka opcja, bo nie każde towarzystwo ubezpieczeniowe ma to w swojej ofercie. Ceny są chyba w zasadzie podobne więc jak twój dotychczasowy ubezpieczyciel daje taką możliwość to chyba nie ma sensu zmieniać.

12

Myślę, że warto bo nie jest to duży koszt a w razie co to wymiana szyby tania nie jest. Do tego Link4 płaci za parking strzeżony przez 48 godzin w przypadku gdy nie jest możliwa naprawa od ręki.

13

Szyby najlepiej ubezpieczyć tam gdzie najtaniej, bo co za różnica jak towarzystwa, które oferują takie ubezpieczenie mają zasady podobne.

14

Według mnie szkoda kasy na osobne ubezpieczanie szyb. Rzadko się zdarza, że tylko szyba jest uszkodzona, a nawet jak to można skorzystać z ubezpieczenia AC.

15

zgadzam się z tym, że szkoda kasy, przez dwa lata płaciłem za dodatkowe ubezpieczenie szyby i uważam że tylko straciłem przez to pieniądze

16

To, że przez 2 lata nic się nie stało nie znaczy, że w trzecim roku też nic się nie stanie. Generalnie ubezpieczenia polegają na tym, że może coś się wydarzyć ale nie musi, a firmy ubezpieczeniowe zarabiają na tym że właśnie nic się nie zdarza.
A szyby akurat warto odrębnie ubezpieczyć bo to nie jest wielki koszt, a w razie co nie ma potrzeby nagłego wydawania pieniędzy.

17

Zawsze można wypróbować coś nowego ale najlepiej by było już to przez kogoś sprawdzone bo ubezpieczenie auta czy nawet samych szyb w ciemno to duże ryzyko, że będą problemy przy odszkodowaniach.

18

Do ubezpieczenia szyb polecam Link 4 - tania i solidna firma, a ubezpieczenie na prawdę warto mieć, zwłaszcza gdy nie ma się wykupionego AC.

19

Ja miałam przygodę z rozbitą szybą i wiem że Link4 to sprawdzona firma. Mam u nich pełny pakiet ubezpieczeniowy - w tym ubezpieczenie szyb i faktycznie bezproblemowo sprawa jest załatwiana.

20

Muszę się znajomego spytać czy ma w swojej ofercie ubezpieczenie na szyby i czy to rzeczywiście się tak opłaca. Wydaje mi się że szkoda pieniędzy.

21

Ja mam szybę ubezpieczoną w PZU, co prawda jeszcze z tego ubezpieczenia nie skorzystałem ale zwłaszcza przednia szyba w moim aucie jest droga więc lepiej się zabezpieczyć.

22

Wykupiłem ubezpieczenie na szyby bo moje auto do najnowszych nie należy więc szkoda mi kasy na AC, a ubezpieczenie zawarłem w link4.

23

Chyba warto zainwestować te 50 czy 60 zł w ubezpieczenie szyb bo faktycznie wymiana kosztuje znacznie więcej.

24

Ja mam wykupione ubezpieczenia AC ale teraz się zacząłem zastanawiać czy jednak nie zainwestować w dodatkowe ubezpieczenie szyb.

25

Nie wiem czy dokupię coś takiego. Mam ac i z tego co wiem to będzie obejmować moje ubezpieczenie wymianę szyby więc chyba mi szkoda nawet tych 60 zł.